Glutenfri rullekake med sitronsmørkrem og bær

Da jeg bestemte meg for å begynne å blogge var planen egentlig å lage en kakeblogg. Jeg drømmer om kaker både når jeg sover og i våken tilstand. Det er som tankene mine er små virvelvinder med ulike ingredienser som virrer seg sammen og vips så har de laget en ny kakeide. Dette er egentlig veldig rart for jeg har selv aldri vært noe kakemonster, men etter at jeg fant ut at jeg ikke tålte gluten begynte jeg å bake en del og kretiviteten begynte å spire. Det har hendt ved flere anledninger at folk har spurt om oppskriften på kaken jeg har laget, men jeg har ikke hatt noen å gi. Jeg har altså bare prøvd meg frem fra en ide som dukket opp i mitt eget hode. Denne kakeideen kom flyvene til meg for omtremt 4 uker siden, og i går prøvde jeg den ut. Denne gangen har jeg skrevet ned oppskriften hvis noen har lyst til å teste den ut. Håper den faller i smak!     

 

Ingredienser:

           Rull

  • 4 egg
  • 150g sukker
  • 65g potetmel
  • 1 ts. bakepulver
  • 1,5 ts. Vaniljesukker
  • revet sitronskall fra 1 sitron

 

            Fyll

  • 100 g smør  
  • 100g Philadelphia ost
  • 350g Melis
  • 5-8 SS Sitronsaft  (Smak deg frem)
  • Evt. Wilton gul farge
  • 500 g Jordbær
  • 200g Bringebær

 

Slik gjør du:

           Rull

  • Sett stekeovnen på 225 grader og kle en stor langpanne
  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
  • Sikt sammen potetmel, bakepulver og vaniljesukker
  • Vend inn de tørre ingrediensene i eggedosisen med en slikkepott
  • Riv skallet av en sitron og vend det inn i røra
  • Fordel røra i langpannen og stek på midterste rille i 6-8 minutter, til kaken er lys gul
  • Legg et bakepapir på benken og dryss sukker på
  • Hvelv den ferdigstekte kaken straks over på det sukkerstrødde bakepapiret og avkjøl

 

     Fyll

  • Pisk sammen smør, melis, philadelphia ost og sitronsaft til en glatt krem
  • Tilsett eventuelt farge for en gulere krem
  • Fordel mesteparten av kremen på den avkjølte kaken. (La det være igjen litt krem til pynting på toppen av kaken)
  • Kutt opp mesteparten av jordbærene i små biter (La det være noen jordbær igjen til pynting av kaken)
  • Fordel jordbær og bringebær oppå kremen og rull sammen
  • Pynt den ferdig rullede kaken med krem og bær

 

           Tips:

  1. Hvis bakepapiret sitter litt fast når det skal dras av kaken, fukter du det med litt vann. Bruk en sprayflaske eller en fuktig klut
  2. For å pynte kaken med mønster på toppen tar du litt krem i en plastpose og klipper av det ene hjørnet
  3. Bruk smør uten melk og laktosefri philadelphia ost for å få den laktosefri. (Du kan også droppe philadelphia osten for å fa den helt melkefri, men kremen vil da bli søtere så bruk godt med bær)

 

Jonas likte kaken kjempegodt og sa allerede etter første bit at dette var en kake jeg måtte lage flere ganger

Skriv en ny kommentar

21 kommentarer

Denne oppskrifta må jeg teste ut :)

Heidi: Håper den faller i smak :)

Heldige Jonas😉😁

Den kaka så alldeles nydelig ut Mari🍓 Veldig greit med glutenfrie oppskrifter👌

Du skriver så koselig☺️

Elin: Tusen takk :)

livsstilsglede.blogg.no

Nam, så fantastisk ut.

livsstilsglede.blogg.no: Tusen takk :)

Kaka så nydelig ut. Hilsen tidligere kakedesigner og kakekrigen deltaker ;)

Gnierfru: Tusen takk :)

Den ser helt nydelig ut <3

spisogspar: Tusen takk :D

Herlighet den så heeeelt nydelig ut! Må testes :D

planter: Takk :D håper den faller i smak!

Nam , Rullekaka såg god ut!!!!!:)

Anonym: Takk :)

AnnaMyklebust: Takk:)

KostholdsBloggeren: Takk :)